maviş forum maviyi seven forum maviş foruma hoşgeldiniz. |
|
| kahramanlık şiir antolojisi | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Admin
| Konu: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:03 pm | |
| Türk Polisi
Faili meçhulü çözersin Kahraman Türk Polisleri Yılanın başını ezersin Kahraman Türk Polisleri
Eğitimi alırlar tam Anadan doğma kahraman Vatan için verirler can Kahraman Türk Polisleri
Kimi sivil kimi resmi Vatanla birleşmiş cismi Zalimin hainin hasmı Kahraman Türk Polisleri
Asla hedefinden şaşmaz Can verir sırrını açmaz Görev ölüm olsa kaçmaz Kahraman Türk Polisleri
Çekilir bombadan pimler Ölümle dans eder timler Her alanda müneccimler Kahraman Türk Polisleri
Felek bir gün kuyu kazar Her canı bekler bir mezar Ölünce cennette gezer Kahraman Türk Polisleri
Ahmet neyi desen azdır Her birine destan yazdır Birlik beraberlik farzdır Kahraman Türk Polisleri | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:04 pm | |
| Çanakkale kahramanları
Çelikten bir iman ordusu duruyordu duşmanın karşısında Düşmana aman vermediler göğüsündeki imanın sayesinde Bir sel gibi düşman akın ediyordu kahramanların üzerine Düşman perişan oldu Yahya Çavuşunun takımının karşısında Kaderiydi düşmanın yenilmek kahraman Turk Mehmetçiklerine Her asker korkusuz imanlı Yahya Çavuştular düşmanın gözünde o yiğitlerki Alllah'ın Kuran'da bahsettiği cennette buluştular | |
| | | Admin
| Sütçü imam
„Fransız memleketinde peçe ile gezilmez“ Demişti ermeniler, bunlar neden yazılmaz
Sarkıntılık etmişler hamamdan çıkanlara Dünyasını yıkmışlar dehşetle bakanlara
Kahvede olan Türkler dışarı fırlamıştı Çakmakçı Sait hemen kükreyip parlamıştı
Der: “Gâvur oğulları! Dokunmayın onlara Onu hemen vurarak buladılar kanlara
Sütcü imam koşarak silahını almıştır Şarjörünü boşaltmış bir ermeni ölmüştür
Kahraman Maraş olmuş sayesinde yöresi Size şimdi sorarım, acep bura neresi?
Sütcü imam kalksaydı bizi tanır mı idi? Yoksa bizi işgalci, düşman sanır mı idi?
Ne ile uğraşırız vatan elden çıkıyor Eşkıya dağa çıkmış herkes bön bön bakıyor | |
| | | Admin
| kahraman seyit
Emine anadan bir yiğit doğdu Bir ana göğsünden bengisu sağdı Düşmanın önünde bir yüce dağdı Kavuştu sılaya kahraman Seyit
On sekiz Mart günü Deniz Savaşı Niğdeli Ali ve Seyit Onbaşı Albay Cevat ile Hilmi Yüzbaşı Birlikte savaştı kahraman Seyit
Rumeli yakası Kilitbahır'da Mermiyi kaldırmak kaldı bir sırda Böyle koç yiğitler geldi asırda Fırlattı gemiye kahraman Seyit
Tarihte şanı var ey koca Seyit O mahşer anında nasıl da yiğit Döküldü kanları binlerce şehit Aldı intikamı kahraman Seyit
Şimşekler çakarken keskin gözünden Ülkemin kaderi doğdu özünden Cumhuriyet ilkem çıkmam izinden Türkün gururudur kahraman Seyit
Son günleri çile ile geçse de Nice canlar şehitliği içse de Vatan aşkı ile göçüp gitse de Nurlar içinde yat kahraman Seyit | |
| | | Admin
| Tarihin her döneminde Türk Milleti aşıktır hürriyete
Allah’ın yarattığı Türk olan millet asla esir alınmaz Bu Ender millettir tarihte bir daha eşi bulunmaz Hangi cehennem silahı ile gelsen bu millet yenilmez Coştu mu bu kahraman milletin önünde durulmaz
Bak tarihe Mohac’tan başla git kardeşim Niğbolu’ya Malazgirt’le başlar kahramanlık uzanır Gelibolu’ya Sakarya da Türk destan yazar, Türkü olur Anadolu’ya Kurtuluş Savaşı ders olur şerefsiz zalim olan haçlıya
Ufuklar dar gelecektir bir gün asil olan bu millete Düşürmesin Allah’ım kutsal olan devletimi zillete Serden geçen kahramanlar ulaştıracak ebediyete Tarihin her döneminde Türk Milleti aşıktır hürriyete | |
| | | Admin
| Kahraman ordum
Yaşasın varolsun Kahraman ordum Onlarla güvende Bu cennet yurdum
Kar kış demeden Vatanı bekler Onlarla atıyor Bütün yürekler
Kahraman ordum Kahraman asker Bu vatan bu millet Sana minnettar | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:05 pm | |
| Kahraman asker
Sensin milletimin şanlı gururu Şerefli Mehmetçik kahraman asker Yıldız kadar parlak ay gibi duru Şerefli Mehmetçik kahraman asker
Bugün rahat huzur var ise bende Evel ALLAH sonra senin sayende Şafakla beraber kalkar erkende Şerefli Mehmetçik kahraman asker
Peygamber ocağı kutsaldır kıtan O ocakta görev yapmıştı Atan Senin ile gurur duyuyor Vatan Şerefli Mehmetçik kahraman asker
İçtimada asker çalarken bando Temposunda rap rap notasında do Dağlar kralısın yiğit komando Şerefli Mehmetçik kahraman asker
Aşık Gürkani der dolaşır dağı Göğe selam ile çeker bayrağı Omzunda tüfek elde sancağı Şerefli Mehmetçik kahraman asker | |
| | | Admin
| Ömer Fahrettin Paşam
Tarihin derinliğinde olan ismi bahsedilmeyen kahraman Medine müdafaasında düşmana aman vermeyen Paşam İngilizlerle birlik olan Arap ihanetlerini görüp yaşayan Çölün yenilmez kaplanı kahraman Ömer Fahrettin Paşam
Arap çöllerinde yokluklar içinde mucize destanlar yazan İki cihan peygamberinin kabrinde müdafaa sözünü veren İngilizlere,işbirlikçi Araplara aman vermeyip çöle gömen Çölün yenilmez kaplanı kahraman Ömer Fahrettin Paşam
Eşsiz bir Türk şeamet destanını kızgın Arap çölünde yazdın Ekmek katık bulamadın kahraman askerinle çekirge yedin Olumsuzluklara emirlere rağmen düşmana telsim olmadın Çölün yenilmez kaplanı kahraman Ömer Fahrettin Paşam
Türk askerinin tarihe mal olan adını sen o savaşta verdin O iki cihan güneşinin adını alıp askerine Mehmetçik dedin Türkün yenilmezliğini kızgın çöllerde yeniden tarihe yazdın Çölün yenilmez kaplanı kahraman Ömer Fahrettin Paşam | |
| | | Admin
| Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz
'Türkiye'm/Anadolu'm' Verin siz sesime ses Haykırıyorum size Hep olun bize nefes Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Gazi merdim ve bayrak Bin canım olsun fedâ Sabah akşam ve gece Çıksın sizlerden seda Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz O İstiklâl Savaşı Hele de Çanakkale Toplarıyla saldırdı Düştüler kötü hâle Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Aşamadı tepeyi Bin iken milyon olduk Kanımız canımızla Ortalarına daldık Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Sakın hiç unutmayın Anne baba çocuklar Yürek toplu vurmazsa Kaybolur kuzucuklar Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz O kahpelerin gelme Düşmanın oyununa Zincirleri geçirir Ellerine boynuna Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Emanettir yurdumuz Gençliğe öğretmene Atam kanını döktü O görev sende yine Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Çalış çalış durmadan Vatan sana emanet Bölmek parçalamak yok Affedilmez ihanet Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Şu terör yok mu terör Soldurdu bütün canı Polis ve Mehmetçikim Akıttı döktü kanı Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz Hasan der satma ruhu Uğramayın illete Gerçekten yazık olur Vatana ve millete Biz öyle bir milletiz Kahraman cemiyetiz | |
| | | Admin
| Kahraman Mehmedim varolasın sen
Coştu şanlı ordum bu ateş sönmez Dünya şahit olsun bayraklar inmez Ebedi yurdumda ezanlar dinmez Kahraman Mehmedim varolasın sen
Aziz vatanıma düşman giremez Kimse hainlikten fayda göremez Bu birliği bozup kaos veremez Kahraman Mehmedim varolasın sen
Kış kıyamet karda kalkıp yürünür Canı pahasına ülke korunur Leşe dönmüş hain yerde sürünür Kahraman Mehmedim varolasın sen
İnlerine doğru tanklar çevrilir Havadan karadan ateş savrulur Türk’ün heybetinden dağlar devrilir Kahraman Mehmedim varolasın sen
Birdir tek millettir Türkü, Kürdümüz Tektir bayrağımız, tektir yurdumuz Yaşasın sağolsun şanlı ordumuz Kahraman Mehmedim varolasın sen | |
| | | Admin
| Sizlere teşekkürler
Teşekkür Millî Takım Bize cesaret verdin Oynayıp kazanarak Zorluğa göğüs gerdin Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler 48 yıldan sonra Özlediğimiz zafer Kutlu olsun herkese Gönüllerde tuttu yer Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Ortak bir mutluluk var İçimizde heyecan Saygı sevgi dillerde Dayanmıyor buna can Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Derli toplu oyunu İyi sergiliyoruz Televizyon ve basın Onu vergiliyoruz Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Kendimizden eminiz Kontrolü elde tuttuk Devansa önem verip Golü o anda attık Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Futbol eğitim bilgi Ortadadır netice Futbolcular çalışır Hem gündüzü hem gece Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Mahalle ve ilçemiz Kasabalar ve köyler Hep sevince soktunuz Sevindi anne beyler Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Kilitlendik ekrana Bizler öylece kaldık Hep el ele tutuşup Öylece seyre daldık Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Salladınız devleri Destanları yazdınız Gurur ve övüncümüz Oynayarak sezdiniz Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler Ay- Yıldızlı Bayrağı Dünyamıza tanıttık Hasan sözü söyleyen Sıkıntıları attık Sizlere teşekkürler Hepsi kahraman erler | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:06 pm | |
| Şerife Bacı
Karda, tipide yılmadan mermi taşıdın Kurtuluş için canla başla mücadele verdin Sırtında yavrun, Elinde sopan Benim kahraman bacım Şerife Bacı
İnebolu halkı seni rahmetle anar Senin sevgini ruhunda yaşar Bu kahraman kadını tarihte yazar Benim kahraman bacım Şerife Bacı
Ne yazık ki soğuktan şehitte oldun Mermiler ile birlikte yavrun kurtuldu Sizin gibi kahraman sayesinde vatan kurtuldu Benim kahraman bacım Şerife Bacı | |
| | | Admin
| Kahraman Bir Milletiz Biz
Al rengidir Bayrağımız, Feda olsun bu canımız, Şehit dolu her yanımız, Kahraman bir Milletiz biz
Bu can feda güzel yurda, Haddini bil selam durda, Bayrağımız en üst surda, Kahraman bir milletiz biz.
Cumhuriyet temelimiz, İstikbaldir emelimiz, Olmazsa da sevenimiz, Kahraman bir Milletiz biz.
Tüm düşmanlar birlik oldu, Dört bir yandan yurda doldu, İşte o an güneş doğdu, Kahraman bir Milletiz biz.
Çanakkale geçilmedi, Türk ulusu ezilmedi, Göğüs gerdi çözülmedi, Kahraman bir Milletiz biz.
Büyük önder savaş açtı, Gönlümüzde eşsiz taçtı, Korkak düşman bizden kaçtı, Kahraman bir Milletiz biz.
Coşkun ırmak gibi aktık, Düşmanları Yurttan atık, Toprakları biz kurtardık, Kahraman bir Milletiz biz.
Atamızsın,canımızsın, Damarda ki kanımızsın, Unutulmaz anımızsın, Kahraman bir Milletiz biz.
Anadolum güzel yurdum, Düşmanlardan hesap sordu, Bayrağıma selam durdum, Kahraman bir Milletiz Biz. | |
| | | Admin
| Kahraman Mehmetçikler
Üstünden emir almış duramıyor yerinde Sanki çağlayan seldi kahraman Mehmetçikler Her şeye razı şimdi ne varsa kaderinde Karlı dağları deldi kahraman Mehmetçikler
Vatan millet aşkını yüreğinde taşıyor Bu nasıl bir imandır bütün dünya şaşıyor Tipi boran demeden dağı taşı aşıyor Bir fırtına bir yeldi kahraman Mehmetçikler
Ne korku biliyorlar ne isyan ediyorlar Vatan sağ olsun deyip ölüme gidiyorlar Bu vatana bir değil bin can feda diyorlar Bak yine aşka geldi kahraman Mehmetçikler
Bulmak hiç güç olmadı inlerinin yerini Eşkıya panik oldu alınca haberini Bu namert sürüsünün kurutup köklerini Bir bir dağlardan sildi kahraman Mehmetçikler
Şefkatimle ünlüyüm kimseye yoktur kinim Vatan için ölenler şehittir diyor dinim Toplarla mermilerle dağları inim inim İnletmeyi de bildi kahraman Mehmetçikler
Hep asil hep başı dik hep şanlı hep onurlu İman dolu yüreği ezelden beri nurlu Öylesine vakurdu öylesine gururlu Yükseldikçe yükseldi kahraman Mehmetçikler
Yavuz der Koçyiğitler koşarken dağdan dağa Allah Allah sesinden dağlar kalktı ayağa Özgürlüğün simgesi ay yıldızlı bayrağa Kanını helal kıldı kahraman Mehmetçikler | |
| | | Admin
| Kahraman Yiğitleri Gördünüz mü
Omuz vermiş arkadaşın koluna Beraberce çıkmışlar mevt yoluna Ayrılmayız bizler haber oluna Kahraman yiğitleri gördünüz mü
Nasılda gülüyorlar kalleş inat Halleri hainlere sesiz tokat İntikamın alınır sen rahat yat Kahraman yiğitleri gördünüz mü
Mehmet'ime şehitlik nasip oldu Gül yüzümüz biraz sararıp soldu Şahadet gülistana giden yoldu Kahraman yiğitleri gördünüz mü
Matem havası düştü Dağlıca'ya Mehmet'imin ismini saya saya Feryadımız ulaştı yerden aya Kahraman yiğitleri gördünüz mü
Koç yiğitler şimdi cennet ahalisi Şahadet ölümlerin en halisi Rabbimden bu mükâfatın alisi Kahraman yiğitleri gördünüz mü | |
| | | Admin
| Mehmetçik
Vatanı canan bilip, canını feda eden Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var Düğüne gider gibi, ölüme öyle giden, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var
Cesaretiyle dünya ona hayran kalmıştır, Ahlakını önderi Muhammed’den almıştır, Mazluma dost namerde ne korkular salmıştır, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var.
Nerde kanayan yara varsa Mehmetçik orda, Soğuk, sıcak fark etmez, yazda, kışta, baharda, Bazen dağda, bayırda, bazen ovada, kırda, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var.
Sabrı, metanetiyle, düşmanını yıldırmak, Nefrete, kine, zulme korkusuzca saldırmak, Görevidir her zaman Hakkı tutup kaldırmak, Kahraman Mehmetçiğe Meleklerden selam var.
Silahından daha çok mermi değil gül çıkar, Dünya barışı için canını dişe takar, İflah olmayanların, canlarına ot tıkar, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var.
Bir bakmışsın, Somali, Afganistan, Lübnan’da, Tehlike geliyorsa, Kıbrıs, Irak, İran’da, Yüksekova, Şemdinli yada Kandil Dağında, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var.
Vatan sevgisi onda, imanından geliyor, Türeyen it soyunun ciğerini deliyor, Huysuzu, çapulcuyu gayet iyi biliyor, Kahraman Mehmetçiğe, Meleklerden selam var. | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:07 pm | |
| Bir ömürde....
Hiç düşündün mü? Bir insanın ömründe Kaç can düşer öldürmeye?
Bak tarihe, Öğünme, ağlama yerine Düşün, taşın iyiden iyiye Kaç ömür sığar öldürmelere? Ülkeler fethedip kan dökmeye?
Ben / sen bir insan Ben / sen bir komutan Ben / sen bir hükümran Kaç can alarak olunur kahraman?
İyice düşünüp, Hesap yapmalı insanca Duygusal davranmadan Dogmalara dayanmadan Can almalar olmadan Olunabilir mi kahraman?
Ya tetik çekersin, tetikçi Ya tetik çekene emredersin, azmettirici Duygusal sözlerle yükselir kan kokusu Topraklar sulanır figanlarla, insan dokusu
Pısırık, korkak, asalak, yufka yürekli
Ben / sen bir insan Ben / sen bir komutan Ben / sen bir hükümran
Nasıl olunur düşündün mü?
Kıyılamazsa insana Kıyılamazsa doğaya Kıyılamazsa insanlığa
Sevgi, saygı, paylaşım denirse Konuşmak, anlaşmak, uyuşmak denirse
Olunur mu hiç kahraman?
Çıkar, çıkar taşını Döndür acımasız silahlara Fırlat tüm insanlığa Söyleminde kutsal savaşlara Söyleminde kutsal davalara Aldırma hiç dökülen kanlara
Çıkarın, paraya Çıkarın, şöhrete şana Çıkarın, kutsanan topraklara Çıkarın, güçlü hükümranlıklara
Olmadıktan sonra, Olmak var mı kahraman hayata?
Hey kahraman Sen gerçeği bilirsin Kahraman olmak için Söylesene, bir ömürde Kaç cana kıymak gerekir? | |
| | | Admin
| O Bir Kahraman
Bütün çileye göğüs gerdi Sevdiğime böbreğimi veririm dedi Kardeşler bir köşeye çekiliverdi O bir kahraman kadın benim gözümde
Yatak bulamadı yerlerde yattı Seyithanımı kurtarın diye yalvardı Çaresiz yapayalnız kaldı o bir kahraman bir kadın benim gözümde
İnsanlar vurdukça vurdu Kimileri canını sıktı, kafasını yordu Olmadı evinden attı, uzağa kovdu O bir kahraman kadın benim gözümde
Onlara yalnız Turhani elini uzatdı Diğerleri yanların bir bir kaçdı Çaresizce yapayalnız bırakdı O bir kahraman kadın benim gözümde | |
| | | Admin
| Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk’ün soyu
Ülkeme ışık oldun-aydınlandı yolumuz Bu uğurda çalıştı-hiç durmadı kolumuz Hürriyet Senle geldi-karanlıklar kayboldu Huzur güven saygıyı-milletim o an buldu Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu Atam'ın fikirleri-söylensin dile gelsin Bütün herkes anlasın-o gerçekleri bilsin Hani verilen sözler-birleştir şu kalpleri Vazife hepimizde-memleketin Alpleri Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu ******'ümün ruhu-içimizde taşmalı Okuyan Türk Gençleri-bilerek yarışmalı Taklit etme ettirme-çalışınız birlikte Bizler aynı soydanız-ne var ise dirlikte Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu Görevimi yapmazsam-çat yüzünü kaşını Ağzıma koymayayım-sağladığın aşını Okursam yazar isem-sevincini belli et Buyur Atam başlara-Seni ederiz davet Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu N' olur gülümse bana-çünkü ihtiyacım var Sımsıcak ruhun ile-hemen kollarınla sar Mevsimler sıra sıra-geçiyor aralardan Bir türlü kurtulmadık-kalpteki yaralardan Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu Ruhumuza gülümse-Seni başta göreyim Çaba ve gayretimi-hep ben daima vereyim Yemin ettik dönmeyiz-ileri ve ileri Asla döndüremezler-alçaklar bizi geri Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu Bizler Türk'üz doğuştan-alnımızda yazılı Körpe beyin yüreğe-kanla içten kazılı Hasan der vatan birdir-ayrımız gayrımız yok Yetmiş Milyon kalırsak-tesir edemez bir ok Söz veriyoruz Atam-size bir ömür boyu Elde silâh bekliyor-kahraman Türk'ün soyu | |
| | | Admin
| Pay Edemezsin
Kahraman Bu Millet Kahraman Ordu Namlunun Ucunda Can Siper Durdu Çepeçevre Karış Karış Bu Yurdu Üç Beş Köpek Havlamayla Pay Etmez. | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:08 pm | |
| Mutlu Kahraman Yoktur
Mutlu kahraman yoktur... Ya kahraman olursun, Ya da mutlu... Kahraman olmak, Es geçmektir mutluluğu; Başkaları için, kendinden Feragat etmek... Başkalarına Mutluluk armağan etmeyi, Meslek edinmek... Gülümsetebildiğin her yüze, Mutluluğum diyebilmek... Mutlu kahraman yoktur O yüzden... Ya kahraman olursun, Ya da mutlu... Ben senin için, senden geçtim; Ben kahraman olmayı seçtim! Şimdi git onunla; durma... Kahramanın benim nasılsa! | |
| | | Admin
| Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan
Samsun ufkundan doğdu-****** denen güneş Gerçekten çok sevindi-anne baba ve kardeş Sesine ses vermiştir-Türk Milleti topluca Esenlikle tütmüştür-evlerde bütün baca Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan Acı keder yerine-geldi millete sevinç Hepsi ayağa kalktı-kendisine geldi dinç Amca dayı ve nine-senin sevginle yaşar Atam bizi kurtardın-ağlıyorken zarı zar Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan Kuru ekmek yiyorken-bize verdin besini Türk Milleti duymuştur-******’üm sesini Hainler ve düşmanlar atıldı memleketten Bütünüyle kurtulduk-çok kötü bir illetten Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan Güneş gibi ısıttın-ruhumuz içimizi Hiç unutmayacağız-******’ümüz sizi Karanlıkta kalmışken-millet buldu ışığı Harekete geçirdin-ülkemdeki her sağı Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan Kol kanadı kalkmayan-bu halk buldu saygıyı İçimizden attın Sen-unutturdun kaygıyı Şerefli asaletli-milleti oluşturdun Aynı hedef potada-bizleri buluşturdun Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan Sana bakan gözlerim-Atam Seni gözlerim Bağımsız millet yaptın-sonsuza dek özlerim 81 il topluca-ilçe belde ve köyler Öğretmen Hasan söyler-hepsi dualar eyler Yüz senede bir gelir-“Böyle Yiğit Kahraman” TÜRK Milleti unutma-****** senin Atan | |
| | | Admin
| Anadolum
Anadoludur benim vatan toprağım Orta Asyadan gelmedir şanlı ecdadım Dünyaya nam salmıştır köklü tarihim Medeniyeti dünyaya yayan milletim
Orta Asyadan yürüdük Kafkaslara Anadoluya yol açtık Sultan Alparslan’la İstanbul’u mesken ettik Mehmet Sultanla Türk’ün adını dünyaya yazan şanlı milletim
Geçit vermedik Anadoludan işgalci haçlıya Çanakkale’yi mezar yaptık çelik zırhlılarına Kurtuluşla haddini bildirdik koca Avrupaya Mustafa Kemal’le yeni tarih yazan milletim
Ecdadım kahramandır, asil milletin evladıyım Göğsümdeki yıkılmaz imanımla düşmana karşıyım Tarihe yazılmıştır destansı kahramanlığım Yeniden tarih yazacak kahraman milletim
Avrupasından silinmez haçlı zihniyeti Kafalarında işgalciliktir medeniyet illeti Dünya hazmedemez kahraman Türk milletini Hazmedemeyenlere hazmettirecek güçte milletim
Binyıldır kök saldığım Anadolu vatanım benim Kanımızla yoğrulmuş şehitler yurdu toprağım Kahraman ecdadımın yolunda yürüyenlerdenim Doğudan batıya medeniyeti yayan asil milletim | |
| | | Admin
| Lig destanı
Zavallı kanarya sıkışmış bir köşeye, Kendinin beğenmiş Aslan boğulmuş pür neşeye, Meydanlar Horoza dar geliyor sığamıyor bir yere, Söyleyin Horozmu kahraman? Aslan mı kahraman?
Horoz yalın kılıç girdi sanki savaşa, Sarı kanaryaya dünyayı Horoz dar etti paşa, Horoz yılın kahramanı, aslan oldu pür neşe, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Türbinlerin koltukları kırıldı, Zavallı kanaryanın tüyleri de yolundu, Aslan kendinden emin bir vaziyette baş köşeye kuruldu, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Kara kartal ense yapıp bir sezon yattı, Kanaryanın elinden güle oynaya kupayı kaptı, Sarı kanarya felç olup yerlere yattı, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Birisi elli gram, diğeri üç bin gram, Adil değil bu oyun ben bunu Makro Paşaya soram, Horozun yaptığı adil değil, küçücük kuşu ezdi Paşam, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Gakkoşum Suat ATAY ağabeyim kanaryaydı üzüldü, Üzüntüden ateş bastı sivilceler dudaklara yayıldı, Orhan Bey salvolardan korunmak için sığınağa sığındı, Her ikisi de Kırk batman su yetmiş iğne ile ancak ayıldı, Bu destan böylece yazıldı ve Türk tarihine geçildi. | |
| | | Admin
| Lig destanı
Zavallı kanarya sıkışmış bir köşeye, Kendinin beğenmiş Aslan boğulmuş pür neşeye, Meydanlar Horoza dar geliyor sığamıyor bir yere, Söyleyin Horozmu kahraman? Aslan mı kahraman?
Horoz yalın kılıç girdi sanki savaşa, Sarı kanaryaya dünyayı Horoz dar etti paşa, Horoz yılın kahramanı, aslan oldu pür neşe, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Türbinlerin koltukları kırıldı, Zavallı kanaryanın tüyleri de yolundu, Aslan kendinden emin bir vaziyette baş köşeye kuruldu, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Kara kartal ense yapıp bir sezon yattı, Kanaryanın elinden güle oynaya kupayı kaptı, Sarı kanarya felç olup yerlere yattı, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Birisi elli gram, diğeri üç bin gram, Adil değil bu oyun ben bunu Makro Paşaya soram, Horozun yaptığı adil değil, küçücük kuşu ezdi Paşam, Söyleyin Horoz mu kahraman? Aslan mı kahraman?
Gakkoşum Suat ATAY ağabeyim kanaryaydı üzüldü, Üzüntüden ateş bastı sivilceler dudaklara yayıldı, Orhan Bey salvolardan korunmak için sığınağa sığındı, Her ikisi de Kırk batman su yetmiş iğne ile ancak ayıldı, Bu destan böylece yazıldı ve Türk tarihine geçildi. | |
| | | | kahramanlık şiir antolojisi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|