maviş forum maviyi seven forum maviş foruma hoşgeldiniz. |
|
| kahramanlık şiir antolojisi | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:13 pm | |
****** diyor ki,haydi ileri Geride kalanlar neyin neferi Önünde önderi,Türkün zaferi Dağıttık düşmanı,yardı ******
Liderler vardır ki,daima yaşar Kucaklar ulusu bağrına basar Böylesi kahraman kime olur yar Açılan yarayı sardı ****** | |
| | | Admin
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi C.tesi Mart 21, 2009 10:14 pm | |
| Uykusuzluk deyimleri
Tutsaktı esir yaşamak geceye Alnına yazılmış en büyük bedduaydı Zifir kara. Katran mavimiydi Yada Akşamlar nasıl geçerdi Kadmiyum sarıdan siyaha Islak iki adet yeşilden olurdu göz yaşları Sen olamasanda kururdu.
Paragraflar en büyük zalimlerdi İki cümle arasında duran Tüm eşitleri yok edense Öznelerdi. Şimdi tam ardında Üç satır solunda adı yitmiş Beş kahraman var Adınla başlayan koşmalarına Nereye varacağı belirsiz Bir çaresizliktir benim özlemlerim. Beş kahraman var eşitsizleri katleden Tüm eşitlerime seni saklayan. Her kelimelerine büyük başlayan
Hiç ister miydi Ceviz ağacı tabut olmayı Yada kim bilirdi Bir gün toprağa dönen bedenlerin Şarap testisi yapılacağını Ceviz ağaçlarında taşınan.
Tutsaktı gece kara yaşamlara Kara kayınlar sokağında Kar a kıyanlar yokuşunda otururdu Sesi olmayan ninniler Acı türkülerse Katledilmiş üzümler yolundan Geçerek varırlar evlerine. Ben seni beklerim hep bu saatte. Susan hıçkırıklar vadisinde Öğrenmeni dilerdim Yoklukları.
Şimdi tam burasında sabah üstü mahrumiyetin Gece altı bir yalnızlık kaynıyor Namlu ağızlarında Gözleri kör kızıdır Reddedilmiş ayazlar seherin Sense tatlı rüyaların bekçisi Bilmedin kabusların nasıl bir kötü olduklarını | |
| | | Admin
| Albayraktır
Kanımızı akıtmışız bu topraklara oluk oluk Bildiğin rasgele çorak toprak değil Gökyüzünde dalgalanan vatanın semalarını süsleyen Albayraktır Gelişi güzel bir bayrak değil Rengi şehit kanıdır sıradan bir renk değil Türk kahraman askerinin gezdiği karlı dağlar Haşin vahşi olsa da aşılması zor değil Düşman önüne aşılmaz engelleri koysa da Gördünüz oralara Mehmetçik için gidilmez değil Kanla sulamışız bu vatan topraklarını Öyle beleş alınacak ucuz toprak değil | |
| | | Admin
| Akıl Fukarasıyız! ....
Kullanmazsa o millet verilen zamanları, Alamazsa Dünyada,ektiği hasatları, Hep elinin tersiyle iterse fırsatları, Varlığı istemeyen akıl fukarasıyız...
Rabbim her şeyi vermiş,almasını bilmeli, Doğruyu doğru görüp,o yolda yürümeli, Benlik,senlik kavgası ortada olmamalı, Birliği sağlamayan akıl fukarasıyız...
Bayrak dalgalanmalı,ocaklar hep tütmeli, Kahraman ataların izlerinde gitmeli, Vatanı ana gibi yücelerde tutmalı, Bölmeyi çare gören akıl fukarasıyız...
Öğretmen Seyfet derki gelin birlik olalım. Bu kutsal vatan için,biraz kafa yoralım, Sevgi,barış yolunda yurdu kalkındıralım, Batıdan medet uman akıl fukarasıyız | |
| | | Admin
| Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız
Fatih İstanbul’u fethetti Terimde Viyana’yı Bundan sonra rakiplere dar edeceğiz sahaları Onbir akıncı erinin sahada başladı hücumları Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız
Yükseklere çektik albayrağı hep dalgalandıracağız Bir daha zafer bayrağını göklerden de indirmeyeceğiz İstiklal marşını dünyaya dinlettik hep yine dinleteceğiz Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız
Kurtuluşun yok Almanya seninde yeneceğiz Allah’ın izniyle sizide sahada tarihe gömeceğiz Uyandı dev Hırvatları yendik sizi de yeneceğiz Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız
Haydi Türk Terim’in kahraman aslanları haydi ileri Rakiplerinizi dize getirin dar edin yeşil olan sahaları Hep Şampiyon olun getirin kazandığınız kupaları Yeniden tarih yazdık bundan sonra hep yazacağız | |
| | | Admin
| Atları da vururlar
dehliz, kuytu, karanlık, içsel ve derin kayboldu işte adını bir vahiy gibi duyuran seslerin, yankılandığı o vahşi toprak bütün önyargıları yıkarak...
yelesi alev aldı, alev al-dı izlerinden vaha fışkırıyordu, kahraman... geride kaldım, geride kaldı bütün yankıların birleştiği umman
vurdu-lar beni, çoğul bir ölüm yaşadım kurşun gibi ağırdı, bileklerim sağırdı adamdım, adadım, adım-adım yaklaştım, bir tek O vardı...
bakılmaz geriye, kızıl toz, ölüm, berrak bir elçinin pelerininde siyah-ak vurdular atları, adları da simurgun kanatlarından bakarak... | |
| | | PRENSES
| Konu: Geri: kahramanlık şiir antolojisi Perş. Nis. 02, 2009 2:52 pm | |
| kahraman şiir türleri epik olmalı :) şiirlerin hepsi süper.... | |
| | | | kahramanlık şiir antolojisi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|